Сряда, 03 Юли 2024
           
Новини

Голямо количество контрабандни парфюми и цигари са открити на ГКПП Лесово

   
Голямо количество контрабандни парфюми и цигари са открити на ГКПП Лесово
  МВР

Проверката на камиона, натоварен с „пластмасови кофи“, е извършена при съвместна операция за противодействие на контрабандата, проведена от екипи на ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП

25 619 контрабандни опаковки парфюми и 69 000 къса (3450 кутии) цигари са открити при проверка на ГКПП Лесово на товарен автомобил, превозвал по документи пластмасови кофи.

В хода на предприетите от съвместните екипи действия е изяснено, че на 23 юни товарният автомобил с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт от Турция. Според представените от водача документи, той е превозвал палети с пластмасови кофи. Превозното средство е селектирано за щателна проверка и в хода на контролните действия e изяснено, че вместо декларираните домакински изделия, всички опаковани палети в товарното помещение съдържат кашони с контрабандни парфюми и цигари. Установени са общо  25 619 недекларирани опаковки парфюми и тоалетни води, всички - с обозначения на различни  световноизвестни търговски марки, както и 69 000 къса (3450 кутии) цигари от две търговски марки, с турски акцизен бандерол.

Контрабандните „маркови“ парфюми и цигари са задържани. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.