Неделя, 07 Юли 2024
           
Новини

Болниците в Дупница и Гоце Делчев събират подписка в подкрепа на лекар, осъден за убийство

   
Болниците в Дупница и Гоце Делчев събират подписка в подкрепа на лекар, осъден за убийство

Започва събирането на подписка в подкрепа на д-р Николай Карастоянов, осъден за убийството на Николай Радев-Отвертката, в общинските болници в Дупница и Гоце Делчев, предаде БНР.

Искането на болниците е той да е на разположение и да работи по специалността си. Карастоянов е анестезиолог и в момента липсват такива специалисти.

Дупнишката болница е готова да сключи договор със затвора в Бобов дол, за да може лекарят да дава дежурства при необходимост. В момента той излежава присъдата си.

Припомняме, че на 11 март 2014 г. след спречкване в заведение в Дупница е убит Николай Радев - Отвертката, охранител на братя Галеви. Обвиняемите са трима лекари от едно семейство - Владимира Карастоянова, Николай Карастоянов и Иван Карастоянови.

През 2018 година те са осъдени на общо 37 години затвор, но през 2020 година присъдите са им намалени, като мотивът на Софийския апелативен съд (САС) беше, че първоначалните наказания са завишени и несправедливи.

По време на процеса, защитата на тримата лекари пледираха неизбежна отбрана, но близките на Радев твърдяха, че това е умишлено убийство.