Петък, 28 Юни 2024
           
Коментари

Антон Кутев: Не вярвам, че ГЕРБ ще изпуснат мандата

   
Антон Кутев: Не вярвам, че ГЕРБ ще изпуснат мандата

„Не вярвам, че ГЕРБ ще изпуснат мандата, не знам как, но ще го реализират. Всичко, което се случва последните месеци е очевидно планирано. Тя се разглоби, защото Борисов и Пеевски си дадоха сметка, че може да минат през избори, да ги спечелят и да елиминират ПП. Всичко това си стои на масата и плановете им се случват. Няма основание те да се провалят. Не им достигали 5-6 депутати – с възможностите на Пеевски нямам никакво съмнение, че тези 5-6 депутати ще се намерят“, каза бившият говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев Антон Кутев пред бТВ.

„Тайно се надявах – този жест да го направят ПП-ДБ, но те са се капсулирали“, заяви Бойко Борисов

„Как ще стане – при първото завъртане или второто, кога ще дойде тезата за експертния кабинет, който е крайно необходим е въпрос да видим как ще се разиграе сценката, но тя ще се и ще има резултат“, допълни той.

По думите на Кутев всички формули на управление са възможни – и партийно, и експертно правителство.

„Някой трябва да вземе да управлява тази държава като хората и за съжаление най-близо до тази ситуация е Делян Пеевски. Може ли някой да управлява държавата и да ни изведе към друг хоризонт – за съжаление може и това е комбинацията между Пеевски и Борисов, което най-вероятно ще се случи“, коментира Антон Кутев.

Кутев каза, че не вижда проблем в подкрепата на ИТН за кандидата на ГЕРБ за председател на Народното събрание. 

„Има негатив за ИТН безспорно, но факт е, че това беше правилната позиция, имаме нужда от председател, за да работи Народното събрание и всички циркове, които се случват още на ниво председател са вредни за България.  Борисов е в много сложна ситуация. Той е човекът, за който всички казваме, че е спечелил изборите, които всъщност е загубил. Спрямо предишните избори той има 100 000 гласа по-малко и депутат по-малко. Той хем се опитва да покаже сила и да каже, че ще управлява, хем много добре си дава сметка, че не може много да управлява, защото възможностите са силно ограничени“, посочи Антон Кутев.

„Борисов е феномен, за всички тези години доказа, че няма невъзможни неща. След като той е бил премиер три мандата, значи всичко е възможно в политиката. Какво казва Борисов няма никакво значение, защото след два дни той ще каже друго. Това е характерно и го прави от самото начало, трябва да сме пълни идиоти, за да не се научим, че това е така“, коментира той.