Сряда, 03 Юли 2024
           
Политика

Андрей Чорбанов сглоби експертен кабинет от всички партии без ПП

   
Андрей Чорбанов сглоби експертен кабинет от всички партии без ПП

Депутатът от ИТН Андрей Чорбанов сглоби кабинет от всички политически партии в парламента. В студиото на Нова телевизия, той заяви, че освен първите две политически партии - ГЕРБ и ДПС - и други партии разполагат с добри специалисти, които могат да влязат в един експертен кабинет. Като примери той посочи социалните експерти в БСП и юристите в "Демократична България" и "Възраждане".

Андрей Чорбанов тактично не спомена новата политическа формация, която е парламентарно представена - "Величие", а на въпрос за "Продължаваме промяната" заяви, че това е единствената партия, която е изключена във визията им за експертен кабинет, тъй като те наистина нямат експерти и не могат, като това е доказано вече. Депутатът от ИТН не изключи в този експертен кабинет да влязат и министри от настоящия служебен такъв, които "си вършат работата".

Ще бъде разговаряно с всички, каза Андрей Чорбанов и увери: Ако ни бъде връчен третия мандат, вярвайте, че всичко ще бъде направено бързо, но и изключително прозрачно. Очакванията са да бъде изпълнявана програмата на "Има такъв народ" с конкретни срокове, въпреки че Чорбанов заяви, че е наясно, че ще се правят компромиси.

Във визията на Андрей Чорбанов премиерът със сигурност ще бъде посочен от ИТН, а той трябва да е "диалогичен" и да е "свързващо звено между отделните министри". Депутатът отказа да посочи име, отказа и да очертае повече от профила на бъдещия им премиер, въпреки че от думите му стана ясно, че имат вече и конкретна фигура, която ще посочат.

Андрей Чорбанов е убеден: Ние ("Има такъв народ", бел.ред.) сме най-симпатичната партия и най-диалогичната партия в момента категорично. Ние можем да бъдем свързващо звено между останалите.

Иначе "Има такъв народ" ще носи политическата отговорност за кабинета, увери депутатът от шестата политическа сила в Народното събрание.