Неделя, 30 Юни 2024
           
Политика

Тошко Йорданов: Откровена глупост е твърдението, че Слави е проект на Доган

   
Тошко Йорданов: Откровена глупост е твърдението, че Слави е проект на Доган

  BGNES

Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, или на ДПС. За ужас на "...лозите", които шестваха из студията, както и на ПП-ДБ. Или ще отидем на избори, или ще предложим експертен кабинет, който ако партиите подкрепят - ще съставим правителство.

Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група и зам.-председател на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов. По-рано днес след 24-часово буксуване парламентът избра Рая Назарян от ГЕРБ за председател, благодарение на гласовете на ИТН - ГЕРБ и ДПС подкрепяха кандидатурата ѝ от самото начало.

"Ако отидем на избори, какво значение ще има, че Рая назарян е била председател на парламента за 2 месеца? (...) С мандата на ИТН ще се направи експертен кабинет, а не кабинет на ГЕРБ. Освен това ще се търси подкрепа от всички партии. Във всички партии има експерти", коментира Тошко Йорданов.

По думите му обаче не може да се сложат и "просто експерти" в правителството, защото в такъв случай няма да е съвсем ясно какво точно правят.

Попитан защо ИТН вчера гласуваха против кандидатурата на Рая Назарян, а днес я подкрепиха, Тошко Йорданов отговори, че са чакали изявлението на лидера на партията Слави Трифонов, който вчера обяви, че няма да подкрепи нито първия, нито втория мандат, а ще предложи експертен кабинет с третия мандат, ако го получи. 

"Нямаше никаква логика да подкрепим Рая Назарян преди това изявление. Ние си имаме тайминг и последователност на действията", каза Тошко Йорданов и добави, че ИТН нямат гаранции от президента Румен Радев, че ще връчи пак мандата на тях и че това е отговорност единствено на държавния глава.

По думите на лидера на групата на ИТН в парламента е безсмислено, който и да било да моли партията за каквото да било. "Преговорите са публични", добави Йорданов.

В сутрешния блок на bTV днес бившият председател на НС и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов заяви, че "Слави е проект на Доган" (б.а. почетният председател на ДПС). Ето как Тошко Йорданов коментира думите му: 

"Не знам защо го е казал. "Слави е проект на Доган" - подобни глупости говорят от ПП-ДБ. Съжалявам, че е изпаднал до това да говори откровени глупости. Както казват хората - никога не е късно да станеш за резил."

offnews.bg