Неделя, 30 Юни 2024
           
Свят

Икономиката на Лондон очаква тласък от 300 млн. лири от концертите на Тейлър Суифт

   
Икономиката на Лондон очаква тласък от 300 млн. лири от концертите на Тейлър Суифт

Икономиката на Лондон се очаква да спечели 300 млн. бр. лири (381 млн. д.) от феновете на Тейлър Суифт, когато те се стекат към британската столица за концертите от турнето Eras на супер звездата, предаде ДПА.

Тейлър Суифт ще изнесе три концерта, билетите за които вече са напълно разпродадени, на лондонския стадион "Уембли", започвайки от утре, а в края на август ще се върне за още пет спектакъла.

В Лондон ще се проведат повече концерти от поставилото редица рекорди световно турне, отколкото в който и да е друг град по света. Очаква се осемте лондонски концерта да бъдат посетени от близо 640 000 души.

За да се отбележи пристигането на звездата в столицата за нейните фенове, т. нар. суифтита, се предлагат стенописи, специална карта на метрото, "маршрут на Тейлър" и редица съпътстващи събития.

В парк "Уембли" са изложени две нови творби на изкуството, включително голям стенопис Испанските стълби, които временно са преименувани "Стълбите на Тейлър".

"Маршрутът на Тейлър", който ще заработи от утре, обединява места из британската столица, които са споменати в песните на Суифт, като местните бизнеси приветстват феновете със специални винилови стикери на витрините.

Сред известните локации са Уест Енд, Сохо, Бонд Стрийт, Кемдън маркет, Хайгейт и др. Феновете ще могат да проследяват маршрута чрез специални QR кодове на отделните места, както и на сайта "Визит Лондон" (Visit London), който разработи пътеводител за множеството събития, провеждащи се в града, включително брънчове, куизове и др.

Операторът на лондонското метро "Транспорт фор Лондон" (Transport For London) пусна карта на подземната железница, в която всяка от линиите е кръстена на отделен албум на звездата и оцветена в подходящ цвят, а станциите са преименувани на нейни песни.

"Турнето Eras постави рекорди и създаде огромни вълнения, затова се радвам, че Тейлър Суифт е избрала да проведе повече концерти в Лондон, отколкото където и да е другаде по света", каза кметът на Лондон Садик Хан.

Суифт започна британската част от глобално, мултимилиардно турне по-рано този месец в Единбург, където изнесе три зрелищни концерта. След това се отправи към Ливърпул и Кардиф.

Очаква се 640 000 фенове, които ще присъстват на концертите на "Уембли", да похарчат средно по 471 бр. лири, пристигайки в британската столица.