Неделя, 07 Юли 2024
           
Развлечения

Днес дадоха старт на 12-ото издание на "Премиум Рали София - Свети Влас“

   
Днес дадоха старт на 12-ото издание на \

Точно в 12 ч. днес бе дадено началото на 12-ото издание на "Премиум Рали София - Свети Влас“. Традиционно автомобилите тръгнаха от Марина Диневи в Свети Влас, за да се впуснат в 6-дневно приключение по специално избран маршрут. Звездата на родната сцена Мария ще участва в тазгодишното издание. Атрактивните возила с техните екипажи ще посетят Свети Влас - Варна -  Букурещ – писта "МоторПарк“ Румъния - Сибиу - Трансфагарашан и Трансалпина.

Няколко броя от редките Porsche 911 GT3 RS, Ferrari, Rolls Royce, топ моделите на Audi, BMW и Mercedes-Benz с различни модификации на двигателите, ще стартират от яхтеното пристанище Марина Диневи. Всички фенове ще могат да видят на живо само на място интересни експонати на Lamborghini, както и много Porsche 992 Turbo S, които са се доказали в спортната част на Ралито. От 7CARS ще покажат част от своите топ автомобили именно на събитията с публика в България. 

След старта от Свети Влас, участниците ще запалят гуми за драг, на който ще съберат първите си точки, необходими за крайното класиране в събитието. В края на пълния с адреналин ден, всички автомобили продължават към курортния комплекс Св. Константин и Елена. 

На 21 юни на обяд пред ресторант "Happy Bar & Grill“ на Морска гара - Варна, всички жители и гости на черноморската ни столица, ще могат да чуят рев на двигатели със стотици конски сили под капака и да се насладят на гледката на десетките мощни возила. Семейната верига ресторанти е ексклузивен партньор в Сезон 2024 и ще добави още повече усмивки и добро настроение към събитието.

Всички желаещи ще могат да се потопят на място в изпълненото с адреналин приключение на Сезона 2024. Red Zone VR Racing Lounge са подготвили симулатори, на които феновете ще могат да карат по маршрута на събитието, а именно писта "МоторПарк" в Румъния, както и проходите Трансфагарашан и Трансалпина. 

rali_sv_vlas_2ok.jpg

снимки: Faktor.bg

В ранния следобед участниците ще се отправят към Букурещ. По маршрута ще има специално обособено трасе в Община Белослав, на което навигаторите ще имат водеща роля в изпитанието "точна езда“.  След пристигането в Румъния всички отбори ги очаква много адреналин и възможност да изпитат шофьорските си умения на писта "МоторПарк". Затворена само за участниците в Ралито, всеки ще може да направи неограничен брой обиколки, като точки ще се дадат на най-бързите за деня.

На 23 юни 2024 г. по обяд Премиум Рали София - Свети Влас се събира в сърцето на Букурещ пред InterContinental Athenee Palace. Небезизвестният "хот спот“ е сборен пункт за всички суперкар събития в Букурещ. Тазгодишното издание на Премиум Рали София - Свети Влас ще бъде Happy, а присъстващите ги очакват специални изненади и много забавление по случай откриването на първия им ресторант в града "Happy Bucharest Restaurant la AFI Cotroceni“. Организаторите на Премиум Рали София - Свети Влас загатват за появата на световно известни лица – кои са те, може да видите на място или да следите в социалните мрежи на Ралито във Фейсбук и Инстаграм. 

Последната спирка от маршрута на ралито е град Сибиу. Точно там участниците ще изпитат умението за шофиране по планински терен. Очакват ги световноизвестните проходи Трансфагарашан и Трансалпина. За първи път в историята за издание със суперколи, проходът Трансфагарашан ще бъде затворен само за участниците в  Премиум Рали София - Свети Влас. Отборите във формата ще вдигнат нивата на адреналин с каране на изгрев слънце по най-красивия път в Европа, както го оценяват Top Gear. Това преживяване е уникално по рода си и ще остави следа у всички.

Faktor.bg