Петък, 28 Юни 2024
           
Коментари

Величието (в скута) на ДПС

   
Величието (в скута) на ДПС

Адв. Станислав Станев

Вчера ми попадна един клип(виж в края на текста, б.а.), който окончателно свали величавата маска на новия парламентарен карнавал, и ми показа какво точно стои зад патриотичния грим на тази формация. Стои интересът на (или пък за) ДПС. 

Гуруто на "Величие" се вдигнал от Варненско и отишъл до Доспат (шест часа път), за да може да си направи рекламен клип, 

критикувайки кмета на общината

възхвалявайки постиженията на комунизма. Знаете ли къде са бастионите на ДПС? В смесените райони. Родопите са също такава територия. Има една единствена партия, която се изправя като някаква алтернатива на ДПС там. А знаете ли колко е трудно да се случи това - с упорство, подход и усилие да изчоплиш тази групировка, като убедиш хората, че ДПС има и друга алтернатива. И тази битка не се печели никак лесно. А колко трудно се задържа ...

Та, вдигнал се Ивелин Михайлов, обиколил повече от половин България и отишъл да нападне една от общините, в които ДПС е било изчоплено от властта. По пътя си е минал през една камара общини, управлявани от ДПС. Ама там "величието" не е спрял, не е намерил кусур на кметовете на Пеевски, не е направил клип да се рекламира по социалните мрежи, не е критикувал властите. Защо ли? 

Спомням си една реч на Пеевски от Тюркян чешма. Там той каза, че ДПС трябва да си върне загубените позиции. Е, войнът на светлината, размахващ руски меч маскиран с българска боя, вече се зае да му помага. 

Честито на електората на величието

Вашите избраници ще пият едно приятно кафе. За вас ще останат другите аспекти от тази конструкция. Между другото, на клипа е и друг обществен любимец - Л. Желев. Явно е знаел, защото беше подготвен - с микрофон. Не знам дали човекът отиде там, за да води битка със злото, или пък просто се опита да набере "лайкове", които да монетизира, но ... Неадекватността му показа защо такива като "Величие" не просто ги има, а растат. Защото срещу тях са се изправили нелепи и неспособни хора.