Петък, 05 Юли 2024
           
Новини

Проверка откри нарушения при двама туроператори на ГКПП "Капитан Андреево"

   
Проверка откри нарушения при двама туроператори на ГКПП \
  BGNES

Проверки на туроператорите установи двама нарушители, при които липсва вписана валидна застраховка в Националния туристически регистър на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи Министерството на туризма.

Служители на ведомството, заедно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) и Икономическа полиция са проверили общо 22 автобуса, пристигащи от Турция. Проверка е извършена и на 20 туроператори, като двама са били в нарушение.

Нарушения са установени и при двама от превозвачите - за 24-часов период, след края на предходната ползвана нормална дневна почивка, водачите не са ползвали дневна почивка от минимум девет последователни часа, с което е нарушена разпоредбата на AETR ДВ 28 от 1995г., чл. 8, ал. 2, изр. 2. На водачите са съставени актове за установяване на административно нарушение (АУАН).

От туристическото министерство също посочват, че по-рано през месеца са извършени съвместни проверки с контролните органи и на ГКПП "Лесово - Хамзабейли". Проверени са 4 автобуса и три регистрирани фирми като туроператори. В рамките на проверката са съставени 3 констативни протокола от страна на КЗП.

Проверките ще се извършват през цялата година както на граничничните контролно-пропускателни пунктове, така и на туристически обекти във вътрешността на страната.