Не искаме хора от ГЕРБ и ДПС да решават съдбата ни. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от новата в парламента партия "Величие" Дарин Георгиев, пише NEWS.

Парламентарната група с лидер Николай Марков, който обаче вчера закъсня и не положи клетва, като така все още не е депутат, няма да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на парламента. Тяхната политика и цел остава да изобличават настоящото управление на страната - предкулисно и задкулисно.

Имало е контакт от страна на ГЕРБ към "Величие" за сключване на договорка за гласуването на кандидатурата на Рая Назарян. Това заяви Дарин Георгиев с уговорката, че контактът не е бил към него, а към Николай Марков. Именно заради това и депутатът не пожела да даде подробности, а отправи журналистическите въпроси към лидера си. "Към мен не е имало, не искам да преразказвам - питайте господин Марков", бяха думите на Георгиев.

От "Величие" няма да подкрепят обаче и другия кандидат за парламентарен шеф, който вчера отиде на балотаж - Петър Петров от "Възраждане", а Дарин Георгиев заяви и че те ще изобличат и действията на партията на Костадин Костадинов. "Ние ще изобличим какво се случва във "Възраждане", но няма да си служим с обидния език, с който те ни определят", посочи Георгиев.

От "Величие" имаха свой кандидат - проф. Юлия Матеева, като това е първият довод да не подкрепят другите представители. Твърдата позиция на "Величие" Дарин Георгиев обясни и с хипотезата в Конституцията, че председателят на НС може да стане и следващ министър-председател в служебно правителство, като такава възможност не е изключена.

Началото на изявата на Дарин Георгиев бе посветена на неговата личност и дейността му до този момент. Той сподели, че цял живот е работил в сферата на сигурността, като е бил в Ирак, Афганистан, Африка. Директно посочи, че е работил в частни охранителни армии.

У нас се е занимавал с охранителна дейност в "Исторически парк", както е бил и директор на сигурността към ФК "Ботев - Пловдив".