Събота, 29 Юни 2024
           
Политика

МС определи нов състав на комисията по сигурността на информацията

   
МС определи нов състав на комисията по сигурността на информацията
  BGNES

Министерският съвет прие решение, с което определя нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. За председател е определен Петър Грошлев, за заместник-председател - Ивайло Конакчийски, и за членове - Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски.

Със същото правителствено решение Цвятко Георгиев е освободен като председател на комисията. Освободени са и досегашните членове Симеон Николов, Алекси Алексиев и Иво Великов, чийто 5-годишен мандат е изтекъл.

Петър Грошлев е завършил ВНВУ „Васил Левски“, както и Академията на МВР. От 1987 г. до 1992 г. е бил командир на взвод и рота в Българската армия. Работил е в областта на сигурността и вътрешния ред като служител в Министерството на вътрешните работи – като полицейски инспектор, началник сектор, директор на ОДМВР-София.

Ивайло Конакчийски е завършил ВНВАУ „Панайот Волов“. Дългогодишен служител в Министерството на отбраната. Работил е и в Министерството на вътрешните работи, заемайки ръководни длъжности, като към сегашния момент работи в Прокуратурата на Република България.

Богдан Богданов е завършил СУ „Св. Климент Охридски“ и Академията на МВР. Работил е в Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Министерството на външните работи и Държавната агенция за бежанците.

Динко Лулев е завършил Икономическия университет във Варна. Той е дългогодишен служител в Държавна агенция „Национална сигурност“.

Атанас Райдовски е завършил Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград. Работил е в Националната служба за сигурност при МВР-Хасково, към сегашния момент е експерт в ДАНС. /БГНЕС