Петък, 28 Юни 2024
           
Политика

Служебният кабинет назначи нов зам.-шеф на ДАНС

   
Служебният кабинет назначи нов зам.-шеф на ДАНС

ДАНС ще има нов заместник-председател, след като служебното правителство на Димитър Главчев е взел решение за назначението днес, когато новият парламент встъпва в длъжност.

Това ще е Георги Георгиев и както и от пресслужбата на МС съобщават - той е дългогодишен служител на агенцията и отговаря на изискванията от Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" за заемане на длъжността. Друга информация на Георгиев не се предоставя.

Георги Георгиев е определен за заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност" за срок до 28 юли 2028 г.

Георги Георгиев се назначава на мястото на Петър Петров, който бе предсрочно освободен през април месец и на първото заседание на кабинета Главчев. Освобождаването от длъжност на Петров бе по предложение на шефа на ДАНС. Петър Петров бе и единственото назначение, което ПП-ДБ успяха да постигнат в службите, въпреки че на два пъти настояваха за смяна на самия връх на ДАНС. Преди това Петър Петров бе депутат от ПГ на ПП-ДБ. 

Назначаването днес на нов зам.-председател на ДАНС става в момент, когато при нормална политическа обстановка това би било последното или предпоследното заседание на служебния кабинет, тъй като днес депутатите от 50-тия парламент положиха клетва. Не е изключено обаче служебният кабинет Главчев да остане и за втора мандат, тъй като все още яснота за съставяне на правителство няма.