Вторник, 02 Юли 2024
           
Коментари

Петков: Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии

   
Петков: Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии
  БТА

ПП-ДБ ще бъде ясна проевропейска опозиция. Ще се борим за всичко, което е по пътя на България за Европа и за всичко, което е антикорупционно. Всяка кражба, която видим, ще осветяваме. Няма да разрешим България да се върне в старите времена от недалечното минало, пише БНР.

"Господин Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии. Той е първа политическа сила в момента. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща стабилна партия за управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Второто - следващият път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че съставянето на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване. Ние сме горди, стоим рамо до рамо в нашата коалиция и ще бъдем абсолютно предвидими пред нашите избиратели и в този следващ парламент". 

"Нашата коалиция е сплотена и обединена, независимо от всички заклинания, които по време на кампанията бяха отправени от къде ли не всякакви опити за разцепление. Имайте предвид, че бъдем изключително ефективна опозиция. Ще работим, разбира се, за български граждани", допълни Атанас Атанасов.

"Задължение на победителя е да осигури мнозинство", подчерта ѝ Асен Василев и допълни, че ПП-ДБ ще е в опозиция "на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС", а приоритет на формацията ще са 4 законопроекта, касаещи прозрачните назначения - Законът за съдебната власт, Законът за личният фалит, Законът за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция (в който са необходими поправки), както и Правилата за избор на Антикорупционната комисия, "както са одобрени от ЕК и заложени в ПВУ".