Сряда, 03 Юли 2024
           
Коментари

Борисов: Правителство на споделената отговорност има как да се направи

   
Борисов: Правителство на споделената отговорност има как да се направи

Внимателно слушах изказванията на политическите партии и има доста противоречия. Едните като Денков, казват, че първата политическа сила носи цялата отговорност, по-малките партии казват, че всички сме равни. И те са прави. От това, което чух, нито един не си е извел поуки от всичко, което е станало, пише NOVA.

Ако Денков имаше малко повече чувство за самокритика, щеше да знае, че успехите, които иска да си препише, са направени повече от нас, тъй като сме по-голяма партия. Беше лесно той да бъде избран за премиер, защото ГЕРБ беше отговорна като първа политическа сила, която се съгласи във втория мандат да направи правителство. Сега има една безотговорна "Продължаваме Промяната", която иска да хвърля държата в хаос. Това заяви лидерът на ГЕРБ - СДС Бойко Борисов.

Според него принципът е - най-голямата партия да получи председател на парламента. "Правителство на споделената отговорност има как да се направи", каза още Борисов.

"Да бъдем отговорни, всички виждат как летим към следващите избори. Няма отговорни партии, посочи Борисов. Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без широк формат не можем да направим коалиция. Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Никакъв Пеевски и никакво ДПС не са участвали в преговорите за ротация, след като отстъпих отбраната и енергетиката и отстъпих цялото управление за следващите 9 месеца, докога ПП ще продължава да лъже? С ДПС преговаряше Кирил Петков. Да не изопачават изборите", категоричен е Борисов.

С Николай Марков ще се срещне преговорният екип, заяви Борисов на въпрос дали ще се срещне с лидера на "Величие".