Петък, 28 Юни 2024
           
Коментари

Тошко Йорданов: Време е да върнем здравия разум в политиката и управлението на държавата

   
Тошко Йорданов: Време е да върнем здравия разум в политиката и управлението на държавата
  trud.bg

Време е да върнем здравия разум в политиката и управлението на държавата. Това каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ от трибуната на  Народното събрание, пише Труд.

Уважаеми дами и господа от 50-то НС, току-що всички положихме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и да се ръководим от интересите на народа, каза Тошко Йорданов. „Много от Вас бяха и в предишното Народно събрание и погазваха всички закони. Затова сме в това положение – унизително ниско доверие в този парламент.

Некадърните действия и още по-големите бездействия направиха така че хората изпитват единствено и само отвращение и срам“.

Почти е невъзможно да се върне здравия разум там, където почти го няма, категоричен е Йорданов. „Доста от Вас партийни лидери направихте доста непремерени изказвания, включително и днес – от „Продължаваме промяната“. Изказвания далеч от здравия разум. Здравият разум го показаха резултатите от изборите. Никой не може да бъде едноличен спасител и да решава дневния ред на обществото.“

Здравият разум говори, че когато липсва управление, държавата блокира, допълни Йорданов. „Здравият разум говори, че управление основано на сглобки не води до нищо добро и нанася вреда след вреда, заяви Йорданов. „Има огромни проблеми пред нас  - спекулативно високи цени на хранителни стоки, високи цени на електричеството, демографски проблеми, проблеми с липсата на достойнство на държавата във външнополитически план, ненормални цени на лекарствата и проблеми в здравеопазването. Всички тези проблеми могат да бъдат решени от експертно правителство, което не е доминирано от тази или онази партия, а от експертизата и професионализма“.