Събота, 28 Сеп 2024
           
Коментари

ОИК: Твърденията на ПП-ДБ-СС за кмета на Илинден са неверни

   
ОИК: Твърденията на ПП-ДБ-СС за кмета на Илинден са неверни

“Общинската избирателна комисия е постоянно действащ орган и разглежда всички жалби и сигнали подадени до нея. Отдавна е известно, че има сигнали срещу кмета на Илинден за несъвместимост.” Това заяви председателят на ОИК Полина Витанова.

Витанова припомни, че такава процедура е в ход и по отношение на кметовете на районите „Искър“ и „Оборище“ затова не смята, че изложените твърдения от общинските съветници от ПП-ДБ-СС са верни.

Припомняме, Борис Бонев от ПП-ДБ-СС обвини ОИК, че “демонстрира използването на политически бухалки”. По думите му от изборите за кмет на район "Илинден", които са спечелени от Емил Бранчевски, неговата дейност като кмет на "Илинден" била саботирана и са били организирани протести и кампания в различни сайтове. Бонев обяви, че „кулминация на саморазправата“ станало фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания. Това било направено с цел той да бъде поставен в нарушение на Закона за местното самоуправление, тъй като кметове не могат да бъдат управители и собственици на фирми, заяви Бонев.

"Това е грозна политическа атака поръчана от ГЕРБ", настоява Бонев. /БГНЕС


Анкета

Ще гласувате ли на изборите през октомври?


Резултати