Понеделник, 01 Юли 2024
           
Политика

Деница Сачева: Нямаме право повече да губим времето на гражданите

   
Деница Сачева: Нямаме право повече да губим времето на гражданите

Хората очакват от нас резултати и работа в полза на техния дневен ред. Нямаме право да губим повече времето на гражданите. Това каза Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в края на срещата им с ДПС в парламента в търсене на правителство за споделената отговорност, предаде репортер на БГНЕС.

ГЕРБ-СДС получи отказ за среща от ПП-ДБ и от "Възраждане", припомни Сачева.

Тя отбеляза сходството в програмите, които имат с ДПС. "По отношение на основните приоритети, свързани с Шенген, Еврозоната, ясни политики за пазара на труда, образование и модернизация и развитие на страната, от отношение на отбрана, съдебна реформа и борбата с корупцията", каза Сачева след края на преговорите, които се провдоха в сградата на Народното събрание.

Новоизбраният депутат от ГЕРБ-СДС отбеляза, че на 9 юни избирателите ясно са казали, че трябва да има политика на съгласие.

Получихме много ясен знак и сигнал от хората, които гласуваха, че нашият проевропейски избор се препотвърждава, добави тя.

Безспорен приоритет и на двете партии е членството в еврозоната. Ще работим затова България да има устойчиви публични финанси. Добре е да има чуждестранни инвестиции, да има законодателни промени, които да премахнат пречките пред чуждестранните инвеститори, заяви Теменужка Петкова.

Капиталовата програма, която направихме заедно и общините кандидатстват по тези проекти, е изключително добра крачка напред. ДПС имат конкретни предложения за привличането на чуждестранни инвеститори, това ще го обсъдим също, посочи Петкова.

Рая Назарян добави, че имат еднакво виждане с ДПС за антикорупционната реформа. Първа задача да се внесат правилата за избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията. След това изцяло нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество, добави Назарян.

Ние сме на единна позиция с ДПС за справедливост от обществото в съдебните процеси, граждански и наказателен, да се намерят мерки за ускоряване на тези процеси, за да има бързи решения и присъди. Имаме виждане за изцяло нов Наказателен кодекс, уточни Назарян.