Вторник, 02 Юли 2024
           
Развлечения

Анимацията Отвътре навън 2 се превърна в най-успешната премиера за 2024 г.

   
Анимацията Отвътре навън 2 се превърна в най-успешната премиера за 2024 г.

Анимацията на Pixar „Отвътре навън 2“ генерира 155 млн. долара от продажби на билети при дебюта си в САЩ и Канада през уикенда, пише Investor.

Така филмът се превърна в най-успешната премиера за 2024 г. Премиерата на „Дюн: Част 2“ през март донесе 82,5 млн. долара за периода от петък до неделя.

Walt Disney, която притежава анимационното студио Pixar, заяви, че на международните пазари филмът е донесъл още 295 млн. долара до края на неделя.

Резултатите носят тласък за собствениците на кина, които имат по-малко филми за излъчване тази година заради забавянията вследствие на стачките в Холивуд миналата година.

Според данните продукцията на „Отвътре навън 2“ възлиза на около 200 млн. долара, което не включва милионите, похарчени за маркетинг. Преди уикенда се очакваше премиерата да донесе около 90 млн. долара, което щеше да съответства на първия уикенд на „Отвътре навън“ през юни 2019 г.

Дори и този резултат обаче щеше да се възприеме към невероятно постижение, достатъчно, за да отнеме титлата на най-голяма премиера за годината – най-накрая измествайки имена като „Дюн: Част 2“ и „Годзила и Конг: Нова империя“.

„За цялата индустрия, която работи за кината, това е огромна повратна точка за 2024 г.“, казва Даниел Лория от Boxoffice Pro. „Това е типът уикенд, който чакахме“.

Последните два филма на Pixar – „Стихии“ и „Баз Светлинна година“, постигнаха посредствени продажби. Три предишни филми на Pixar бяха пуснати директно в стрийминг услуги заради пандемията от Covid-19.

На второ място през уикенда остана „Лоши момчета: Всичко или нищо“, който във втория си уикенд събра 33 млн. долара – с 42% по-малко спрямо премиерния. За 12 дни на екран той е спечелил над 112 млн. долара в Северна Америка и 214 млн. долара в цял свят.

На трето място завърши „Кралството на планетата на маймуните“ с приходи от 5,2 млн. долара. От премиерата си филмът е генерирал 157,8 млн. долара в Северна Америка и още 216,7 млн. долара на международните пазари.