Понеделник, 01 Юли 2024
           
Спорт

"Моите 11": Благой Георгиев селектира големи играчи - идеалната единадесеторка на бившия национал (видео)

   
\
  gong.bg

Днес стартира най-големият футболен форум на Стария континент. Германия и Шотландия откриват UEFA EURO 2024. Мачът ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще може да се насладите на абсолютно всички мачове от турнира, които ще бъдат предавани пряко с картина в секцията ни LIVESTREAM. 

По повод UEFA EURO 2024 от днес даваме старт на любопитна рубрика - "Моите 11". 20 популярни футболни личности ще влязат в ролята на треньори и ще си изберат 11 играчи, които биха завели на Европейско първенство.

Бившият национал Благой Георгиев е първият участник в "Моите 11". 

Представяме ви неговата единадесеторка от най-добрите европейски футболисти, като сред избраниците му попадат доста интересни имена.

"Ще заложа на 4-3-3. Номер 1 вратар за мен е Мануел Нойер. Последните 20 години той държи едно ниво. Добър е под рамката на вратата, обича да излиза и е добър с крака – за мен е един от най-добрите вратари въобще в историята на футбола", споделя Благо.

"Моят ляв бек ще бъде Паоло Малдини. Един уникален футболист. Бърз е. В единоборства влиза много здраво. Умен най-вече. Футболист, който всеки един треньор би искал в своя отбор. За десен бек ще заложа на един от моите любими футболисти, като се говори за зоната на защитата – Кайл Уокър. Бърз
е. Влиза много здраво в единоборства. От единия до другия край постоянно снове, както се казва. С манталитет на победител, което си пролича и в последните години в Манчестър Сити. 

На двама централни защитници ще заложа. Единият задължително е Франко Барези. Той е професор по футбол. Аз не съм го гледал много, но от тези записи и видеа, които съм гледал – той е човек, за когото няма нищо скрито във футбола. Другият ми централен защитник е един от моите любими защитници и човек, който е играл в моя любим отбор Реал Мадрид - Серхио Рамос. Човек и защитник, който в последните 10-20 години е номер 1 на своя пост, според мен. Заслужено влиза в моята 11-ка", казва Благо. 

"В средата на терена задължително е Пирло. Един човек, един футболист, който няма нещо, което да не може във футбола. Ляв, десен крак, пас. Умен, хитър. Притежава абсолютно всичко за един полузащитник. 

Другият човек, който бих сложил, е Зинедин Зидан. Един от моите най-любими футболисти въобще в историята на футбола. Финес. Елегантност. Техника. Удар с ляв, десен крак. Няма какво да изброявам повече.

Още един човек, без който не може да минат "Моите 11", е Тони Кроос. Мисля, че той абсолютно заслужава да бъде в този отбор, защото както играе показва, че е един отличен защитник. Човек с уникални качества. Неговите извеждащи пасове са като част от неговата визитка. Напълно заслужава да бъде в тази 11-ка", казва бившият халф на Славия. 

"Реших да играя с трима нападатели. Единият, разбира се, е Кристиано Роналдо. За него няма какво да говоря. Той е доказал, че всяка година към 40-50 гола ги няма за нищо. Продължава човекът да играе на 37-38 години. Няма какво повече да говоря за него. 

Другият футболист е една от най-големите звезди в момента във футбола – Килиан Мбапе. Той мисля, че е бъдещето на футбола, бъдещият носител на Златни топки, ако мога така да кажа. Има абсолютно всичко – и потенциал, и умения, да доближи Меси и Роналдо. 

Остана ни единствено нашият централен нападател. Ще се върна малко в близкото минало и това е Марко ван Бастен. Един уникален голмайстор и нападател. Един от най-добрите нападатели за всички времена в историята на футбола", завършва Георгиев.