Неделя, 07 Юли 2024
           
Развлечения

iOS 18 и Apple AI - кои модели на iPhone ще получат новите функции

   
iOS 18 и Apple AI - кои модели на iPhone ще получат новите функции

Тази седмица от Apple представи новата операционна система iOS 18, както и дългоочакваните функции с изкуствен интелект, които съвсем скоро ще бъдат достъпни за потребителите на iPhone. Новият Apple Intelligence ще ни даде възможност да персонализираме началния си екран, контрол панела и нотификациите, да скриваме и заключваме приложения и да постигнем ново ниво на потребителско изживяване.

Освен подобрена сигурност, изкуственият интелект на Apple се отличава и със своята интуитивност. Като например включените Writing Tools ще ни помагат да намерим правилната дума на всичко, независимо към пишем текста. Ще можем и да се изразяваме визуално чрез изцяло нови емоджита и инструменти за създаване на скици и рисунки.

А виртуалният асистент Siri ставa по-умен от всякога и може да се допитваме до него за абсолютно всичко, както и да му възлагаме различни задачи. Потребителите на iPhone ще имат под ръка и инсталиран ChatGPT. Всичко това обаче ще бъде достъпно в бета версия през есента на тази година.

Ето и кои са устройствата, които ще поддържат iOS 18, както и функциите с изкуствен интелект. Списъкът с тези, които ще получат ъпдейт с новата версия на операционната система е дълъг и започва с iPhone XS и XR, както и всички модели от сериите 11, 12, 13 и 14, пише CNET.

Засега обаче Apple Intelligence ще бъде достъпен само на последните iPhone 15 Pro и Pro Max (единствените с процесор А17 Pro), както и на предстоящите от серията 16. Също така и на iPad Pro, iPad Air (от М1 нагоре), MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini.

И това е доказателство, че засега от Apple залагат изкуственият интелект да се използва преди всичко за работа, а не толкова за забавление, както е при другите технологични компании. А дали AI ще помогне да се повишат продажбите на новите модели iPhone, предстои да разберем.