Понеделник, 24 Юни 2024
           
Новини

Откриха над 12 кг кокаин в лек автомобил

   
Откриха над 12 кг кокаин в лек автомобил
  МВР

Вчера, на ПП 1 Е-79, в района на пътен възел „Симитли“, полицейски служители на ОДМВР-Благоевград спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишен от Петрич.  При извършена справка в масивите на МВР униформените установили, че мъжът е с множество криминалистически регистрации в полицията и осъждан.

Водачът бил съпроводен в районното управление за тестване с техническо средство за употреба на наркотици.  В колата, под задните седалки  полицейските служители открили изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обвити с прозрачно фолио. Последвали процесуално – следствени действия при условията на неотложност, и от колата са иззети 12 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест е реагирало на кокаин. Общото тегло на наркотика е 12 699 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор 53-годишният мъж е привлечен в качеството си на обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество в големи размери с цел разпространение. Престъпното деяние е извършено от него в условията на опасен рецидив. Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за взимане на постоянна мярка за задържане.

Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК продължава, под наблюдението на прокуратурата.