Понеделник, 24 Юни 2024
           
Новини

Оръжия, боеприпаси и седем задържани в рамките на специализирана операция на ГДБОП-МВР

   
Оръжия, боеприпаси и седем задържани в рамките на специализирана операция на ГДБОП-МВР
  МВР

Действията са проведени под наблюдението на РП-Ловеч

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на престъпно сдружение, извършвало незаконна преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества, е проведена на 12 юни т.г. Акцията е осъществена от служители на ГДБОП на територията на областите Ловеч, Плевен и Враца, под ръководството и надзора на Териториално отделение - Тетевен при Районна прокуратура – Ловеч.

В хода на действията по разследването са установени и задържани седмина участници в престъпната схема. Извършени са претърсвания на 8 адреса и 4 автомобила. Открити са незаконни оръжия: три пушки – ловна и 2 въздушни със следи от интервенция, множество пистолети и револвери, други два въздушни и 5 газ-сигнални пистолета, както и части за различни по вид и системи оръжия - цеви, цев със затворна рама, цевни кутии, затвори, патронници, пълнители за оръжия, оптични прибори. Иззети са 752 боеприпаса за късо нарезно, дълго нарезно и гладкоцевно оръжие от различни калибри, 231 куршума за нарезно оръжие и 3 буркана, съдържащи тъмно гранулирано вещество, наподобяващо барутна смес.

Доброволно е предадена цев за огнестрелно оръжие. На един от адресите са открити 5050 лева и 535 евро.

Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл. 337 и 339 от НК. Назначени са множество експертизи.