Събота, 06 Юли 2024
           
Политика

Дянков за финансов министър: Бих се замислил

   
Дянков за финансов министър: Бих се замислил

Бих се замислил заради темата еврозона. Това заяви Симеон Дянков, отговаряйки на въпрос дали би приел да бъде финансов министър в едно бъдещо правителство, ако Бойко Борисов му предложи.

Причината да се замисли е еврозоната. „Три-четири пъти различни правителства се опитват да стигнем там. На финалната права сме, трябва ни едно редовно правителство, да изчакаме до януари, за да падни инфлацията достатъчно, тогава си заслужава“, заяви Дянков пред Би Ти Ви.

За него е абсолютно реално България да бъде приета в еврозоната през късната пролет на 2025 г., ако имаме едно редовно правителство.

Според Дянков Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер:

„Това е явното решение в този момент. ГЕРБ е явният победител на тези избори и трябва да предложи мандат на президента Румен Радев за правителство. Ако е някой друг, а не Бойко Борисов, пак ще излезе темата, че се управлява задкулисно и по какъв начин се вземат решенията. Дали премиерът ще си вдигне телефона, когато го потърси лидерът на партията. Затова е най-добре да е той. Европа излиза в крайното ляво и крайното дясно. Трябват стабилни ръце, а Борисов е най-опитният ни политик“, аргументира се Симеон Дянков.