Неделя, 23 Юни 2024
           
Политика

Виктория Василева: Хората, подкрепили ''Величие'', са изключително нормални

   
Виктория Василева: Хората, подкрепили \'\'Величие\'\', са изключително нормални

Хората, които са подкрепили партия "Величие", са изключително нормални. Разбивките за профила на подкрепилите "Величие" показва, че сме подкрепени от много млади хора, със семейства с деца, от областни градове.

Това заяви пред БНТ Виктория Василева - бивша дясна ръка на Слави Трифонов, понастоящем част от новата партия в парламента "Величие". На въпрос дали "Величие" няма да ни изненадат и да станат част от управлението, Василева отговори:

"Не, няма да ви изненадаме чак толкова неприятно, защото не смятам, че правителство на ГЕРБ и ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната."

Тя подчерта, че партията ще положи усилия да реализира идеите си в опозиция. По думите ѝ "Величие" са подготвили стегната стратегия за работа в парламента, с която искат да "изненадат" останалите депутати, но отказа да даде повече подробности.

Според Виктория Василева единствено партия "Величие" не е обещавала нищо по време на предизборната кампания:

"Поемахме ангажимент за някои неща и това е да осветлим много от процесите в българската политика в парламента и разбира се, определени мерки, които могат да бъдат приложени и в опозиция."

Тя категорично отхвърли тезата, че "Величие" е онлайн партия и каза, че напротив - тя била по-близо до хората. Василева заяви, че не може да приеме, че появата на "Величие" в НС е изненада, защото можело да е такава само за хората, отказващи да приемат реалността.

by Taboola
You May Like
Колко трябва да платите за почистване на дома си? Ето какви са цените
Услуги за камериерки | Търсене на реклами
|
Sponsored
"Повече ме изумява омразата и пошлият език, с който се нахвърлиха множество от анализаторите дори в изборната нощ. И то не върху хората, които сме част от партията, а върху тези, които са гласували за нея. То не бяха "лумпени", "утайка", "тиня", което е недостойно и много грозно", каза бившата депутатка на ИТН.

Василева заяви, че няма такова нещо като "експертно правителство", защото всеки кабинет е политически. По думите ѝ няма как една политика да е само експертна.

Тя коментира силно негативната реакция от страна на "Възраждане" след пробива на "Величие":

"Не сме били врагове на никого. Някои от партиите за нещастие видяха в нас сериозна конкуренция, което обостри езика им. А това е ненужно. Не очаквах такава реакция от "Възраждане", защото смятах, че те могат да видят в нас един съмишленик, имаме припокриване в някои от идеите."