Вторник, 02 Юли 2024
           
Новини

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков в полза на Русия

   
БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков в полза на Русия

Гражданското движение БОЕЦ сезира ДАНС "за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Георгиев Марков от ПП Величие", пише OFFNews.

В сигнала на БОЕЦ се казва:

“(…) На 16.06.2023 г. в публична страница в социалната мрежа “МЕТА” (Фейсбук) с име “Николай Марков” е публикувана публикация със следния текст:

“Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.
Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?
Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула.“

Страницата е легитимирана със снимка на Николай Георгиев Марков, по публична информация е негова и се администрира и списва лично от Николай Марков.

Според БОЕЦ, в текста на публикацията се съдържат данни, че лицето Николай Георгиев Марков събира и получава от неизвестни лица и източници разузнавателна информация, свързана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или поне така твърди той. Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва, явно на руските разузнавателни служби. Същият твърди, че целта му е да предостви тази информация за сведение и разпореждане в Москва. От думите му разбираме, че той получава разпореждания от Москва във връзка с тази разузнавателна дейност, свързана с военната помощ за Украйна.

Руската федерация обяви България за вражеска държава и води повече от две години война срещу Украйна. България подкрепя официално Украйна и с решение на българския парламент предоставя военна помощ на Украйна. Информацията за конкретната предоставена военна помощ е класифицирана. Считаме, че в твърденията на Николай Марков се съдържат признания, че той извършва шпионаж в полза на Русия срещу интересите на България, като така застрашава националната сигурност на страната и предоставя класифицирана информация на вражеска държава...".