Четвъртък, 04 Юли 2024
           
Коментари

Петър Москов: На тези избори технологията победи идеологията

   
Петър Москов: На тези избори технологията победи идеологията

"Намираме се в ситуация, в която няма повод за оптимизъм независимо дали ще се състави правителство или не", заяви пред бТВ лидерът на "Синя България" Петър Москов.

"ДПС са компютърът на политическата корупция в България в последните 30 години, а според "Синя България не е добре ДПС да бъде в правителството", добави той.

Москов благодари на избирателите, подкрепили "Синя България" и каза, че не е било достатъчно време, ресурс и организационен капацитет за по-добър резултат на изборите.

"Това е първият видим резултат за десен политически съюз за пръв път от много години. В момента не говорим за посока, а мислим за поредната сглобка, която няма да даде посока. Без десница в парламента няма да има промяна в икономическата посока", заяви той и добави, че "Синя България" не се отказва от политиката.

По думите му, лозунгът "няма ляво, няма дясно" унищожи политическия избор.

"В последните две седмици на кампанията върху "Синя България" имаше съсредоточен огън и от двете страни - и от ГЕРБ, и от ПП. Всичко това беше пропаганда и насочване на омраза. "Синя България" е единствената дясна алтернатива и продължава, защото това е само началото", категоричен е Москов.

"На тези избори технологията победи идеологията", каза той по повод изненадващата поява на "Величие" на политическото поле и влизането в НС.