Събота, 27 Юли 2024
           
Политика

Радан Кънев се връща в България: Предстоят тежки решения

   



Политикът от Демократична България Радан Кънев, който за втори път бе избран за евродепутат на изборите на 9-и юни, обяви че ще се завърне със семейството си в България и ще дели времето си между София и Брюксел.

Във фейсбук профила си той благодари на близо 40 000 души, които са гласували преференциално за него.

"Така ще мога да прекарвам поне половината от времето си тук, където предстоят тежки месеци или години и тежки решения", написа Кънев в социалната мрежа. 

Той не уточнява какво точно има предвид.

По-рано днес стана ясно, че лидерът на ДСБ Атанас Атанасов ще поиска вот на доверие от членовете и симпатизанти на партията, заради слабите резултати на коалицията ПП-ДБ от изборите в неделя. Преди ден по същата причина оставка подаде Христо Иванов, председател на Да, България.

Ето и цялата публикация на Радан Кънев:

След окончателното преброяване е крайно време да благодаря, от сърце, за подкрепата.

Тези близо 40 000 преференциални гласа, и особено убедителното първо място в София и Варна, ми дават надежда, че в България предизборен разговор за политика и изцяло позитивна кампания са все още възможни и успешни.

А разговор за политика, за бъдещето на нацията, за позитивните решения, които са ни нужни, тепърва ще трябва да се води. И в Брюксел, но най-вече - в София, Варна, Павликени и Калояново...

Затова и със семейството ми взехме решение да се върнем в България (т.е. Борис да учи, а Деница да работи в София, а аз да летя всяка седмица). Така ще мога да прекарвам поне половината от времето си тук, където предстоят тежки месеци или години и тежки решения.

Но за това - по-късно. Сега - още веднъж благодаря на всички, които дадоха гласа си, и особено на тези, които работиха денонощно през последните 6 месеца, за да бъде подобен резултат възможен.

Публикацията си Радан Кънев илюстрира със снимка, на която позира пред картина с героите на Съпротивата от култовата филмова поредица Междузвездни войни.

offnews.bg