Понеделник, 17 Юни 2024
           
Новини

Започна приемът в УНСС

   
Започна приемът в УНСС

Ректорът на УНСС даде символичен старт на прием на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ след средно образование за специалност „Право“.

Проф. д-р Димитър Димитров, придружен от проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, и доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, посети Центъра за прием на документи и специално се обърна към служителите с пожелание за успешна кандидатстудентска кампания. Той разгледа и изградения в помощ на кандидат-студентите колцентър.

Първият записал се кандидат-студент е Румина Лазарова, която е завършила Професионална гимназия „Д-р Иван Панов“ в Берковица през 2014 г. Тя обича да пътува, сега се завръща от 7-годишен престой в чужбина, казва че е открила за себе си, че „мога да организирам събития, а туризмът като професия ме влече“. Специалността, която иска да учи е „Международен туризъм и икономика“.

УНСС очаква и завършилите през тази година, които все още не са получили дипломите си.

Кандидатстудентски документи ще се приемат на място от 10 до 28 юни 2024 вкл. в Центъра за прием на документи (ЦПД) в УНСС –  София, в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – Хасково и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ); и онлайн от 10 до 30 юни 2024 г. вкл. през платформата „Уеб-прием“ на УНСС. Напомняме, че желаните специалности трябват да бъдат вписани с подаването на документите. 

Центърът за прием на документи е оборудван с допълнителни компютърни работни станции, на които кандидатите могат, със съдействието на консултант, да попълват необходимите документи.

Тези, които не са доволни от своите резултатите от държавните зрелостни изпити, могат да се явят на последния изпит във формат ДЗИ (матура) по БЕЛ, който ще се проведе на 23 юни в УНСС.

Желаещите да учат в УНСС могат да кандидатстват с оценките от Държавния зрелостен изпит (ДЗИ) или да се явят на кандидатстудентски изпити в УНСС, ако желаят да повишат своя бал. При образуването на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена.

Периодът за явяване на РЕДОВНИ ИЗПИТИ е от 2 до 5 юли. 

Кандидатстудентски документи за участие в редовни изпити и класиране. 

При образуването на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена.

Кандидат-студентите могат да избират между 53 специалности. 

С цел улесняване на кандидатстването, ефективна комуникация и подкрепа на кандидат-студентите Университетът откри модерен колцентър (тел. 02 90 52 999). Работното му време е от 8.00 до 20.00 ч. в делнични дни и от 9.00 до 16.00 ч. в събота, неделя и в празнични дни.