Понеделник, 17 Юни 2024
           
Коментари

Вили Лилков: Следващите избори не са далеч

   
Вили Лилков: Следващите избори не са далеч

"Следващите избори няма да са далече" прогнозира проф. Вили Лилков от "Синя България" в ефира на БНР ден след изборите за европейски парламент и Народно събрание.

Лилков, чиято формация остава далеч под бариерата за Народно събрание, събирайки 25 875 гласа (при 77.87% обработени протоколи) и още по-малко за Брюксел, каза, че "Синя България" ще продължи работата си за разширяване на подкрепата си за едни бъдещи избори.

"След като си направим анализите в следващите дни и седмици, ще подготвим стройна програма за следващия вот", заяви настоящият общински съветник.

Лилков подчерта, че задачата на "Синя България" е да обедини десните избиратели.

"В България отдавна няма ясно дясно представителство в парламента. Няма разговор за политика, който да е с десни предложения към избирателите. Ние виждаме нашата работа не само в привличане на партии и организации, а в привличане на самите десни избиратели. Защото в българската политика в момента отсъства разговорът за идеология, за ценности в политиката".

Състоянието, в което е навлязла политическата система, е критично, смята проф. Вили Лилков.

"В политическия терен влязоха такива партии, които не предвещават нищо добро. Тук е вината на партии, слабото политическо лидерство и отказ от истински политически дебат, както и липсата на истинска дясна формация в българския парламент - това доведе до това, което наблюдаваме в момента", заяви общинският съветник.

Според него лявото започва да се трансформира в пропутинско и проруско и това личи от вота в неделя

"Руската хибридна война срещу България постигна определени успехи и затова се появяват и такива партии, които определено работят за изваждането на България от ЕС и НАТО", изтъкна още Вили Лилков.