Вторник, 02 Юли 2024
           
Политика

Вътрешният министър: Стрелбата на полицай по момчетата в Плевен е безобразие! Няма да го потулваме!

   
Вътрешният министър: Стрелбата на полицай по момчетата в Плевен е безобразие! Няма да го потулваме!
  BGNES

Стрелбата на полицай по момчетата в Плевен е безобразие. Случаят няма да бъде потулен. Служителят на реда вече е отстранен от длъжност. От самото министерство също е образувана проверка за дейността на дирекцията​ в Плевен. Това категорично обяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Той разкри, че е разговарял с родителите на пострадалия младеж.

"Тук става въпрос за изключително непрофесионална и некомпетентни реакция. В закона е ясно разписано кога може да се стреля", каза Стоянов.

"Всичко това, което твърдят момчетата, както и служителите, които са били там, е в процес на изясняване. Още във вчерашния ден е започнала вътрешна проверка, колегата е отстранен временно, докато се извършва проверката.

От самото министерство също е образувана проверка за дейността на дирекцията", увери министърът.

"На бащата на пострадалото момче казах, че по никакъв начин не толерираме това поведение на полицейските служители.

Уверих го, че всеки ще си понесе отговорността, включително и наказателна такава за тези, за които се съберат достатъчно доказателства", коментира още вътрешният министър.

Полицаят, стрелял по кола с младежи в Плевен, ще бъде привлечен като обвиняем, съобщиха на брифинг от прокуратурата в Плевен. Служителят на реда не е задържан по преценка на разследващите с оглед на това, че сам се е предал и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пробите за алкохол и наркотици както на момчетата, така и на полицая, произвел изстрела, са отрицателни. Оръжието е предадено доброволно от полицая. Иззети са две гилзи от местопроизшествието.

22-годишният младеж бе ранен миналата вечер. Колата му не спряла на указанията на полицая, но той не се легитимирал и не било ясно дали не е бандит, твърдят приятелите на простреляния.