Понеделник, 15 Юли 2024
           
Политика

Правителството ще е ГЕРБ+ДПС+ИТН, прогнозира проф. Михаил Константинов

   


  BGNES

ГЕРБ+ДПС+ИТН - това е правителството. Ако влезе някоя от по-малките партии, тя също може да участва, прогнозира пред БНР проф. Михаил Константинов, математик, бивш зам.-председател на ЦИК и бивш председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

Той заяви, че не очаква големи изненади на тези избори - нито за състава на българския парламент, нито на европейския. По думите му предизборната кампания е била "най-малкото странна".

"Никой не говореше за важните неща. Тя се сведе до взаимни нападки. Наблегна се върху технологията на гласуване – ние не трябва да обсъждаме как, а за какво гласуваме. Разочарованите българи ще си остават разочаровани. Тези избори ще бъдат решени главно от твърдите ядра", коментира проф. Константинов.

Той очаква избирателна активност, която да е малко по-висока, отколкото на предишния вот. "Между 2.5 и 2.7 млн. българи ще излязат да гласуват", очаква той.

Според него  в момента има засилване на националистическите партии. "Националистически не значи непременно нещо лошо. Чакат ни интересни събития", добави Михаил Константинов.