Неделя, 30 Юни 2024
           
Новини

Мъж загина, а друг е ранен при инцидент с влак край Плевен

   
Мъж загина, а друг е ранен при инцидент с влак край Плевен

Един мъж загина, а друг бе ранен при инцидент с влак край Плевен. В четвъртък вечерта те са излезли с машина от жп секцията във Враца, за да работят на железен път 1 в междугарието Телиш-Горни Дъбник, разказа Бойчо Скорбански от борда за разследване на жп произшествия.

След като спрели машината и двамата слезли от нея. В същото време обаче по път 2 преминавал бързият влака от Варна за Мездра. Единият мъж е бил ударен от влака, а другият – завлечен от въздушната струя. Композицията се е движела с около 110 километра в час.

"Някак си недогледали обстановката, са решили да слязат от кабината, където е съседният железен път и за нещастие точно в този момент преминава влакът на съседния коловоз", каза Скорбански.

Това е поредният жп инцидент през последните дни. На 1 юни на гарата в Лом бе установено срязване на маркучи, захранващи спирачките на локомотив. Дни по-късно от прокуратурата съобщи, че заподозрян е машинист. Според първоначалната информация той повредил локомотива, за да напакости на свои колеги. Разследващите твърдят, че мъжът е направил самопризнания.