Четвъртък, 27 Юни 2024
           
Новини

Първият ни медицински хеликоптер с нова мисия от Сандански до София

   
Първият ни медицински хеликоптер с нова мисия от Сандански до София

Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух излита за Сандански, за да транспортира пострадала жена.

„Хеликоптерът се подготвя, за да излети за вторична мисия до Сандански, където трябва да транспортираме жена с фрактури до „Пирогов”. Хеликоптерът ще кацне в София на болничното вертолетно летище „Св. Екатерина”, обясни изпълнителният директор на „България Хели Мед Сървиз” Димчо Добрев.

Сигнал за инцидента е получен около обяд в четвъртък. „Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25-30 минути от Сандански до София", добави Добрев.

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна".

58-годишната жена се бори за живота си, след като пострада при нелеп инцидент в Сандански. След паркиране на личния си автомобил, тя е забравила да включи ръчната спирачка. В резултат, колата тръгва назад с отворена врата и я повлича, причинявайки й множество тежки травми. Пострадалата е с фрактура на малкия таз, фрактура на две ребра и ключица. От областна дирекция на МВР Благоевград съобщават, че е настанена за лечение в МБАЛ-Сандански с опасност за живота.

При инцидента е пострадал и 37-годишен мъж, който се е опитал да помогне на жената и да спре автомобила. Той обаче е с леки наранявания и е настанен за домашно лечение.