Сряда, 26 Юни 2024
           
Спорт

Генчев: Мечтата ми е да стана шампион с Левски! Харесва ми да побеждаваме ЦСКА!

   
Генчев: Мечтата ми е да стана шампион с Левски! Харесва ми да побеждаваме ЦСКА!

Станислав Генчев даде първата си пресконференция като треньор на Левски.

Ето какво каза той пред медиите:

"Благодаря за уважението да присъствате на нашата пресконференция. За нашия екип е голяма отговорност да застанем начело на най-големия отбор в България. Искаме да играем печеливш и доминираш футбол, защото футболът най-вече е за феновете. Още когато напуснах отбора като футболист, имах желание да се завърна в отбора като играч. Имах възможност три пъти да се завърна. Като треньор съм нямал възможност към момента. Готови сме да поемем тази отговорност. Разговорите започнаха по-късно, отколкото пишеха в медиите. По-сериозните разговори бяха след мача на Крумовград с Левски. Селекцията е важна и основополагаща. Минимумът, който ще вземем, е петима нови играчи. Имаме пълно съгласие и договорка с ръководството. Срещам пълна подкрепа в лицето на ръководството. Надявам се с взаимни усилия да осигурим тези нови играчи.

Дарко Тасевски има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно всеки да изказва своите виждания и разбирания. Имаме наш начин на работа, но винаги е хубаво да има нов човек с различно мнение. Дарко ще ни бъде от голяма помощ. Мечтата ми е да стана шампион с Левски. Имаме сили да сбъднем тази мечта. Има футболисти, които може да бъдат освободени, но това зависи от селекцията, която ще направим. Ситуацията с Билал Бари е такава, че няма да бъде част от отбора.

Снимка 667893

Източник: startphoto.bg

Има разговори с различни футболисти, но един трансфер отнема време. Не е толкова лесно да се направи трансфер. Хубавото е, че има футболисти, които сме набелязали. Водят се разговори с чужденец за вратарския пост. Най-нормалното е да имам условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да стана треньор. Важното е да подберем точните футболисти за начина ни на игра. Имаме пълната спортно-техническа власт.

Имаме интерес към Алекс Колев, но всичко е въпрос на разговори. На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще опитаме да го привлечем. Трябва ни централен защитник с ляв крак. Едва ли някой е очаквал с Левски да направим серия от 15 мача без загуба. Това е по-трудно постижимо от Левски да бъде шампион.

Снимка 667890

Източник: startphoto.bg

Николай Костов работи тук една година и всеки има свой стил. Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша физическа кондиция. Няма причина да се притесняваме дали ще можем да подготвим отбора. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти. Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА. Петима футболисти от дубъла ще започнат подготовка с Левски. От тях зависи дали ще използват шанса си. Договорът на Краев приключи и той няма да бъде част от Левски. Имам свой собствен начин за избиране на капитан на отбора. Футболистите ще разберат това в началото на подготовката и вие ще научите кой ще е капитан.

Опитът, който имам в Лудогорец е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Типичното за бразилците е, че футболът в тях е вроден. Доволен съм, че нашия отбор има толкова бразилски футболисти.

Вратарите в Левски са много добри и млади. Трябва им един опитен вратар, от когото да се учат. Пламен Андреев допусна няколко грешки, които се отразиха на неговата форма и психика. Той трябва да бъде съхранен психически. Всички ще получат своя шанс. Конкуренцията ражда качеството. Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Не само я виждам, но и я усещам. Ще се постараем да оправдаем доверието им. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен още в първия ни домакински мач.

Снимка 667891

Източник: startphoto.bg

Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо".