Неделя, 07 Юли 2024
           
Политика

Негласуването само задълбочава политическата безизходица

   
Негласуването само задълбочава политическата безизходица

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ

Ако можехме да върнем лентата назад, щяхме толкова много неща да направим различно. Обаче не можем. Промяната е възможна само в сегашно време. Много ми се иска да не се обръщаме след време с поглед назад, за да си кажем “Можехме да излезем масово да гласуваме, но не го направихме. Бяхме фрустрирани, бяхме отчаяни, не виждахме смисъл, нямаше за кого/ нямаше за какво”. 

Ако не харесвате цяла партия, изберете си конкретен човек, на когото вярвате. Ако не намирате Вашия човек, изберете си посока и вижте кой се движи към нея с действията си - кой работи за европейска България и кой само твърди, че работи, но действията му друго говорят. 

Ако сте ядосани на политическата безизходица, добре е да знаете, че негласуването само я задълбочава. Искаме нещо да се подобри? Ще трябва масово да участваме в подобряването. Иначе неволно се превръщаме в 

съучастници на застоя и затъването

Знам, че звучи зле и никой от нас не иска да го чува, но истината е тази: всеки, останал си вкъщи, вдига процентното влияние на Пеевски и дълбоката държава в следващия парламент. И ако на всички други въпроси може и да нямате отговор, вярвам, че на въпроса “Искате ли Пеевски да се разпорежда еднолично с държавата?”, отговорът е ясен. 
#14