Събота, 06 Юли 2024
           
Развлечения

Конкурсът Мис България отнема короната на Елизабет Кравец

   
Конкурсът Мис България отнема короната на Елизабет Кравец
  trud.bg

На пищна церемония българката с украински корени Елизабет Кравец пребори конкуренцията от 20 красавици 

Конкурсът „Мис България“ отнема короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец и я предава на нейната втора подгласничка, пише Труд.

Това съобщиха официално от организацията. По думите им решението не подлежи на коментар.

В писмо до медиите ръководителят на конкурса Гаел Бонел Санчез посочва, че Елизабет Кравец ще бъде освободена от титлата си, тъй като подронвала имиджа и престижа на „Мис България“. Освен това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си.

„За съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията налагани от дадената ѝ титла. В резултат на това организацията Мис България понесе щети накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива", се посочва в решението.

Считано от днес Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

„След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата, организацията Мис България реши, че тези нарушения подкопават интегритета и репутацията на конкурса и неговата общност. В резултат на това, г-н Гаел Бонел Санчез, ръководител на конкурса, няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца Елизабет Кравец, като това решение влиза в сила незабавно", пишат от организацията.

От съобщението също така става ясно, че титлата на „Мис България“ ще се поеме от първата подгласничка, Илияна Борисова, ще поеме титлата на "Мис България". Оттук насетне тя ще изпълнява отговорностите, свързани с короната.

„Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности. Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина", пишат от "Мис България".

Коментарите по темата очаквано заеха двата полюса. Според едни решението на организаторите е правилно, ако г-ца Кравец наистина е нарушила етиката и морала. Те настояват да се посочи конкретната причина за отнемането на титлата, тъй като от съобщението не става ясно какво точно е сторила. 

Други пък са на мнение, че короната не бива да ѝ бъде отнемана.

"То пък една хубава мис България да има за последните 20 години и те ще ѝ "отнемат" титлата. Не че някой го интересува коя ще е новата...", пише на свой ред Светлин Дунчев.