Неделя, 23 Юни 2024
           
Коментари

Терзиев: Не съм доволен от движението по Патриарха, ул. Фр. Нансен остава еднопосочна

   
Терзиев: Не съм доволен от движението по Патриарха, ул. Фр. Нансен остава еднопосочна

Една малка част от безплатните карти за паркиране в София са дадени на службите, но не искам да коментирам кои журналисти, социолози и др. са получили такива. Попитайте Спаси София за имена. За мен е важно да е ясно коя карта къде отива, при кого, защото даваме на някого нещо.

Това заяви кметът на София Васил Терзиев по повод скандала в Столична община по бТВ, след като вчера от ПП-ДБ обявиха, че бившият кмет Йорданка Фандъкова е издавала карти за безплатно паркиране на журналисти, социолози, синдикалисти и др., а от ГЕРБ отговориха, че ПП-ДБ манипулира, а Терзиев е дал 18 карти без регистрационни номера през май по искане на ДАТО, пише OFFNews. 

Не съм доволен от това, което свършихме при реогарнизацията на движението по Патриарха. Мен са ме учили да казвам "извинявайте", мисля, че в този случай е необходимо, каза Терзиев. Допуснахме грешка. Отговорност носим аз и зам.-кметът по транспорта, важно е да се отстранят проблемите и хората да се успокоят, допълни той. 

Направихме го много бързо, без обсъждане, стъпихме на стари дискусии, трябваше да се направи обществено обсъждане... Няма някакво упорство от моя страна, искам да успокоя хората. Ще отида пак при протестиращите да обсъдим промените, това, което видях, е, че хората нямат нищо против велоалеята, обясни кметът.

Улица "Фритьоф Нансен" ще остане еднопосочна, обяви Терзиев.