Неделя, 30 Юни 2024
           
Свят

Още четирима израелски заложници са загинали в плен на Хамас

   
Още четирима израелски заложници са загинали в плен на Хамас

Още четирима израелски заложници са загинали в плен на "Хамас". Това съобщиха от израелската армия. Става въпрос за четирима мъже на възраст от 51 до 84 години, пише NOVA.

От палестинската групировка твърдят, че един от тях е загинал при израелските удари над Газа. При атаките на 7 октомври, "Хамас" отвлече 250 души. 120 от тях все още са в плен.

Междувременно САЩ обявиха, че вече близо седмица очакват от "Хамас" отговор на плана на Джо Байдън за прекратяване на огъня. Представители на Вашингтон изразяват увереност, че Израел ще подкрепи предложението. Не спират и протестите, на които близки на заложниците настояват правителството да направи всичко за незабавното им завръщане и да приеме плана на американския президент.

„Чувствам се ужасно. Сякаш хората, които са загинали днес, са част от моето семейство. Всяка седмица чуваме за все повече и повече заложници, които умират. Сега сме в критичен момент. И ако няма да преговаряме и да сключим сделка за заложниците, няма надежда за Израел. И не си представям оцелелите да се върнат живи, ако това не се случи в близко бъдеще”, каза Ифат Калдрон, близка на пленени израелци.