Вторник, 02 Юли 2024
           
Новини

6-ма души са задържани при спецоперация срещу търговията с вот във Великотърновска област

   
6-ма души са задържани при спецоперация срещу търговията с вот във Великотърновска област

Шестима души са задържани при спецоперация срещу търговията с вот във Великотърновска област. Акцията започна рано тази сутрин, като продължава и към този час. От полицията във Велико Търново уточниха, че тя е насочена към недопускане престъпления по изборното законодателство, но е и по линия на битовата престъпност, пише БГНЕС.

Шестимата задържани до този момент са по обвинения за грабежи и разпространение на наркотици, а на четирима са издадени предупредителни протоколи за търговия с вот. В Горна Оряховица бе открита и мини наркооранжерия в центъра на града.

От полунощ Горна Оряховица е под полицейска блокада с контролно-пропускателни пунктове за автомобили на входа и на изхода на града и по кварталите. Шофьорите се проверяват за нарушения, алкохол и наркотици. 

Проверени са 202 лица , 177 моторно-превозни средства, съставени са 14 акта, връчени са 114 фиша, задържан е мъж за шофиране след употреба на наркотици.

10 сигнала за изборни нарушения проверяват служителите на ОД МВР, има едно образувано досъдебно производство за търговия с вот, като сигналите са за различни партии.

"До настоящия момент имаме 10 сигнала за изборни нарушения, както и досъдебно производство, част от сигналите не са потвърдени, а по другите се работи, както работим и по оперативни сигнали към настоящия момент. Има проверени седем търговски обекта, свързани със сигнали за изборни нарушения, четири адреса са проверени, 4 лица са предупредени да не извършват изборни престъпления", каза за БГНЕС ст. ком. Димитър Машов, директор на ОД МВР.