Неделя, 30 Юни 2024
           
Коментари

Зеленски за Путин: Той не е луд, опасен е. Това е много по-страшно

   
Зеленски за Путин: Той не е луд, опасен е. Това е много по-страшно

Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за The Guardian сравни руския президент Владимир Путин с Адолф Хитлер, пише Mediapool.

Според украинския лидер пълномащабното руско нахлуване в Украйна е подобно на Втората световна война, но в по-малък мащаб.

Зеленски говори за "идеологията на руския фашизъм". Той вярва, че бруталните "методи" на Путин, включително "масови екзекуции, погребения и изнасилвания", са сравними с начина, по който се биеше нацистка Германия. По време на атаката срещу Киев през 2022 г., отбеляза украинският президент, руските военни дори са използвали "същите маршрути" като армията на Хитлер.

Ако Русия победи в Украйна, Путин ще се стреми да преначертае още повече границите на Европа, като атакува други страни, каза Зеленски.

"Не мисля, че Путин е луд. Той е опасен. Много по-страшно е. Виждате ли, той няма да спре", каза Зеленски, характеризирайки руския президент.

Зеленски смята, че преговорите с Русия са "нереалистични" и че мирното споразумение с Москва би било "капан", защото на Путин, по думите на украинския лидер, "не може да се вярва".

Москва, според украинския президент, ще се възползва от всяка пауза във военните действия, за да "укрепи мускулите си на бойното поле" и рано или късно ще удари отново.