Неделя, 07 Юли 2024
           
Новини

Столична община с кампания “Гласувай свободно!”

   
Столична община с кампания “Гласувай свободно!”
  МОН

Във връзка с предстоящите парламентарни избори и избори за членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 г., Столична община стартира разяснителна информационна кампания под надслов „Гласувай свободно!“. Целта на кампанията е да повиши избирателната активност и да ограничи контролирания вот сред служителите на Столична община и гражданите на столицата.

Като организатор на изборите в София, Столична община има отговорност да информира гласоподавателите за организацията на изборите и начините за подаване на сигнали за нередности. В тази връзка Столична община призовава всички да подават сигнали за нередности на тел: 02 90 112 98/[email protected].

В кампанията на общината ще бъдат използвани и разяснителни материали, създадени от ЦИК, както и от Бюрото на Европейския парламент с посланието „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Целта на Столична община е да осигури бързото и ефективно разпространение на информация, свързана с провеждането на изборите за народни представители в НС и изборите за членове на Европейския парламент, до по-широк кръг граждани.

Ръководството на Столична община гарантира свободата на всеки свой служител да гласува свободно и независимо и призовава всички да упражнят правото си на глас по лично убеждение и без страх.

Допълнителна информация и полезни материали, свързани с кампанията за Европейски парламент и народни представители за Народно събрание, можете да откриете на адрес: https://www.sofia.bg/election