Сряда, 26 Юни 2024
           
Политика

ПП: Готви се предизборен арест на кмета на Пазарджик

   
ПП: Готви се предизборен арест на кмета на Пазарджик

"В следващите дни очакваме да се мобилизира цялата мръсна машина от атаки, лъжи и фалшификации срещу нас. Ако наистина арестуват кмета на Пазарджик Петър Куленски - в играта предизборно влизат и завладените от тях институции", написаха от "Продължаваме промяната" (ПП) във Фейсбук.

"Те не могат да преглътнат, че феодалната им структура в Пазарджик падна на местните избори. Те са решили да се върнат силово на власт и да ни управляват отново с бухалки", пишат още от ПП, без да уточняват изрично кои са "те".

В публикацията си от формацията са споделили участие на Осман Октай, политически анализатор, който преди повече от две десетилетия бе сочен за дясна ръка на Ахмед Доган.

"Акциите на МВР са шумни и се афишират, но зад тях стоят прокрадването на интереси. И един такъв интерес е в Пазарджик, където кмет е Петър Куленски (ПП-ДБ). Готви се акция срещу него. Службите са активирани, а на прицел не е само Куленски. Провеждат се много акции за вербуване на хора, но те са насочени към различни кметове", казва той пред "Факти".

"Вече минаха през варненския квартал "Максуда", където задържаха 45 души. "Акцията" е извършена след постъпили сигнали на територията на няколко общини, сред които Провадия и Бяла. Но това е параван. Задействани са хора от кримиконтигента, а акциите имат ясна цел – да се дискредитират и "възпрат" хора, които не са от ГЕРБ и ДПС", казва още Октай.

Той подчертава, че Пазарджик дълги години "бе вилает на ДПС, а сега не е". "Това не се харесва на хора в ДПС. Нали помните, че преди години в Пазарджик загина секретарката на кмета. Така че акциите са добре планирани от МВР", допълва Октай.

На изборите през октомври 2023 година издигнатият от ПП-ДБ Петър Куленски победи на балотаж Тодор Попов, който заемаше поста от 2007 година. Тогава за Куленски гласуваха 53.94%, а за Попов - 43.95% .