Сряда, 26 Юни 2024
           
Политика

ПП се опасява, че се готви поръчков арест на кмета на Пазарджик

   
ПП се опасява, че се готви поръчков арест на кмета на Пазарджик


Партия "Продължаваме промяната" обяви, че се опасява от поръчков арест на кмета на Пазарджик Петър Куленски по време на предизборната кампания.

Според партията, която издигна Куленски, в следващите дни ще се "мобилизира цялата мръсна машина от атаки, лъжи и фалшификации срещу нас".

"Ако наистина арестуват кмета на Пазарджик Петър Куленски - в играта предизборно влизат и завладените от тях институции. Те не могат да преглътнат, че феодалната им структура в Пазарджик падна на местните избори.
Те са решили да се върнат силово на власт и да ни управляват отново с бухалки", написаха от ПП в публикация на страницата си.

Опасенията идват след твърдения на Осман Октай пред сайта Fakti.bg за готвени акции срещу купуване на гласове, които според него са фасада за елиминиране на политически противници.

„Акциите на МВР са шумни и се афишират, но зад тях стоят прокрадването на интереси. И един такъв интерес е в Пазарджик, където кмет е Петър Куленски (ПП-ДБ). Готви се акция срещу него. Службите са активирани, а на прицел не е само Куленски. Провеждат се много акции за вербуване на хора, но те са насочени към различни кметове“, казва Октай, който е бе част от ДПС от основаването му до 2001 г.

„Вече минаха през варненския квартал „Максуда“, където задържаха 45 души. „Акцията“ е извършена след постъпили сигнали на територията на няколко общини, сред които Провадия и Бяла. Но това е параван. Задействани са хора от кримиконтигента, а акциите имат ясна цел – да се дискредитират и „възпрат“ хора, които не са от ГЕРБ и ДПС. Пазарджик дълги години бе вилает на ДПС, а сега не е. Това не се харесва на хора в ДПС. Нали помните, че преди години в Пазарджик загина секретарката на кмета. Така че акциите са добре планирани от МВР“, коментира още Осман Октай. Той не посочва откъде има тази информация.

И във Варна, и в Пазарджик местните избори прекъснаха дългогодишно статукво и бяха избрани нови кметове - Петър Куленски в Пазарджик замени управлявалия четири мандата Тодор Попов, близък с ГЕРБ и ДПС, а във Варна кметът на ГЕРБ Иван Портних бе сменен от Благомир Коцев от ПП.

offnews.bg