Понеделник, 01 Юли 2024
           
Свят

Берлин: Украйна отговаря на условията за преговори за присъединяване към ЕС

   
Берлин: Украйна отговаря на условията за преговори за присъединяване към ЕС

Германското правителство заяви, че Украйна е изпълнила условията за реформи, необходими за започване на дискусии за присъединяване към Европейския съюз, предаде ДПА.

„Според германското правителство Украйна изпълнява всички условия, за да може да започне преговорите за присъединяване към ЕС през юни. Ето защо настояваме всички страни членки бързо да постигнат споразумение по преговорната рамка“, каза германският министър по европейските въпроси Ана Лирман.

През декември лидерите на ЕС се съгласиха да започнат преговори за присъединяване на Украйна и потвърдиха ангажимента си да продължат да оказват силна подкрепа на Киев и украинския народ толкова дълго, колкото е необходимо.

Последният доклад на Европейската комисия обаче показа, че Украйна не успява да изпълни някои реформи, особено в борбата с корупцията и защитата на малцинствата, така че страните се съгласиха всички искания за реформи да бъдат изпълнени преди началото на преговорите.

Посланиците на ЕС планират да се срещнат следващата седмица, за да обсъдят рамката на преговорите. Унгария е вероятната пречка за напредък по въпроса. /БГНЕС