Четвъртък, 04 Юли 2024
           
Политика

Николай Денков: 80% от хората искат промяна, дадохме им шанс

   
Николай Денков: 80% от хората искат промяна, дадохме им шанс

"Аз не съм поръчвал билбордовете, но Борисов ясно си каза, че иска да е премиер и да управлява с Пеевски, така че защо се притеснява, че ги рекламират. Аз бях поразен от мотото им "Стабилности сигурност", което означава стабилност в бедността и сигурност за мафиотите и корумпираните", заяви пред бТВ Николай Денков, кандидат за депутат от ПП-ДБ по повод решението на ЦИК да бъдат премахнати билбордове с образите на Борисов и Пеевски от кампанията на ПП-ДБ.

"Това, което правим на нашите презентации, с които обикаляме страните, има това сравнение", каза Денков.

Според него, ситуацията е странна, но повтори, че не знае кой е поръчал билбордовете.

По думите му, ПП-ДБ и ГЕРБ имат съвсем различни визии за това, как ще се развива България.

"Този тандем, Борисов и Пеевски се опитват да ни натикат обратно в това, което живеехме преди протестите през 2020 година. България може да се управлява и да живее по-добре", заяви Денков и добави, че са управлявали с ГЕРБ, но с програмата на ПП-ДБ.

"Миналата година имахме рекордни инвестиции, но това става с политика, която няма общо с "постната пица". Никога след 2008 година не сме имали толкова инвестиции - 7 милиарда. Борисов говори врели-некипели. Дадохме им шанс, 80% от хората искат промяна, но все още ни асоциират с двете лица от плаката. Ако бяхме продължили още 9 месеца нещата щяха да са съвсем различни. Докато Пеевски командва това дуо, докато Борисов защитава политизирането на съдебната система, те стопират всичко и ще го правят без нас. Категорични сме точно заради опита, който имахме", заяви Денков.

"Ние се борим, за да спечелим доверието на хората, че можем да управляваме по-добре от тях", отговори той на въпроса в опозиция ли ще бъде ПП-ДБ.

"Ако искат хората да си изберат ГЕРБ и ДПС, ще видим. Това, което знам е, че България може да се управлява по-добре", каза той и заяви, че Борисов и Пеевски са гласували за него и за неговото правителство, защото "не са имали друг избор".

"Не можеш да говориш за "Хемус", че на два участъка няма още избрано трасе. Това са лъжите на ГЕРБ", повтори той.

По повод новия запис, Денков каза, че не го е слушал, но че в първия запис се е говорило за "кеша на Борисов".

"Тогава се шегувахме, че ако имахме кеша на Борисов нямаше да имаме проблем. Нека службите намерят оригиналния запис, ако има нещо притеснително да осъдят този, който е направил престъпление. Записите се пускат не само да се окаля противника, а и да говорим за това, а не за това как да помогнем на младите хора да си гледат семействата. Хората се страхуват от връщането на Борисов и Пеевски, но когато разбраха, че имаме проблем със събирането на средства, получихме много дарения", добави още Денков.

"Това, което мога да кажа е, че подходих конструктивно към службите, но част от тях, включително ДАНС се използват за правенето на компромати. Това е проблем за националната сигурност, генерал Атанасов го е казвал много пъти. Ако ръководството е назначено от един-двама човека, то ще работи за тях, а не за националната сигурност", смята още бившият премиер.

Той беше категоричен, че няма да вдигат данъците и ще направят двойна данъчна отстъпка за младите семейства. "Оценката е направена от Асен Василев и ще се събере с тези данъци и мита, които изтичаха. Дефицита се е намалил в сравнение с БВП. Тези 7 милиарда като ги завъртите през икономиката- ето така се събират парите", обясни той.