Неделя, 30 Юни 2024
           
Коментари

Съветник на Радев нападна парламента – бил лоша среда за взимане на решения в полза на Украйна, въвличал България във война

   
Съветник на Радев нападна парламента – бил лоша среда за взимане на решения в полза на Украйна, въвличал България във война

Политиците у нас не осъзнават колко тежко е положението като застават на страната на НАТО и САЩ по отношение на войната между Русия и Украйна. Този извод направи по Нова ТВ близкият до президентството политолог Слави Василев. Той припомни, че само преди дни Русия предупреди Великобритания за ответни удари, след предоставена нова пратка оръжия за Украйна. 

Василев развива хибридни тези, внушавайки, че големите конфликти са започнали по този начин, давайки за пример началото на Втората световна война. Политологът на Радев припомни и решението на българския парламент за влизане на страната ни на страната  Тристранния пак, тоест в съюз с фашистка Германия. Така Василев стигна до заключението, че парламентът не е най-добрата среда за взимане на подобни решения, особено когато американците стоят отзад. Василев отново лансира идеите за президентска република и взимане на еднолични решения. Според него така само сме се оправдавали с парламента по отношение на решенията му за помощ на Украйна.

 Представяния за политолог, възпитаник на САЩ разви тезата, че добрият според него Путин добре осъзнавал какво прави и сам  е казвал, че конфликт между Русия и НАТО е невъзможен.

Василев оспори и твърденията на политици и анализатори, че ако бъде оставена да действа срещу Украйна, руската мечка няма да се спре и ще нападне и други държави.

Това е една теория на ескалация на напрежение, но ако ние се включим по по-ясно на страната на Украйна в тази война, ставаме мишена на Русия. Ако НАТО е във война, то това автоматично означава, че и България е във война. И за да запазим мира, България не трябва да е участник в такива действия. Конференцията на НАТО, която се проведе в София, въвлича руснаците в тази война, допълни нова доза страхове президентският съветник Василев. Той обаче демонстрира, че от Русия и Кремъл не трябва да се търси никаква вина, а демократичният свят трябва да се съобразява безропотно с амбициите на Кремъл за господство.