Петък, 28 Юни 2024
           
Политика

14 подвижни избирателни секции за гласуване на изборите на 9 юни в София

   
14 подвижни избирателни секции за гласуване на изборите на 9 юни в София

За улеснение на гласуването на избиратели в неравностойно положение Столичната община организира 14 подвижни избирателни секции за предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни 2024 година. Секциите ще обслужват избиратели от следните райони в рамките на трите многомандатни избирателни района:

23-ти многомандатен избирателен район:
  - "Красно село";
  - "Изгрев";
  - "Триадица"
  - "Младост";
  - "Витоша";
24-ти многомандатен избирателен район:
  - "Средец";
  - "Оборище";
  - "Подуяне";
  - "Слатина";
  - "Искър";
25-ти многомандатен избирателен район:
  - "Красна поляна";
  - "Надежда";
  - "Овча купел";
  - "Люлин".

В районите, в които няма образувани подвижни избирателни секции, но има подадени заявления от граждани в неравностойно положение, кметовете са задължени до 3 юни 2024 г. да предоставят информация за желаещите да гласуват. Така тези избиратели ще бъдат включени в списъците за гласуване на мобилните секции.  
Районните администрации с образувани подвижни секции трябва да информират СДВР за адресите на регистрираните избиратели до 4 юни 2024 г. Директорът на СДВР ще изготви специализирани маршрути, които ще се следват от автомобилите, транспортиращи членовете на подвижните секционни комисии.

Важно напомняне: Избирателите в неравностойно положение имаха възможност да заявят желанието си да гласуват чрез подвижна избирателна кутия до 25 май. Ако някои от тях не са успели да подадат своите заявления в срок, все още могат да гласуват по този начин. Те трябва да подадат заявление не по-късно от 5 дни преди изборния ден (3.06.2024 г.), но при условие, че на територията на техния административен район вече е определена подвижна секционна избирателна комисия.

Допълнително, на уебсайта на Столична община е публикуван информационен видеоклип, предназначен да помогне на хора със затруднени слух и зрение и слух при упражняване на избирателното право. Видеото може да бъде гледано на следния линк: www.sofia.bg/for-deaf-people
За повече информация и подробности относно изборния процес, посетете официалния сайт на Столична община или се свържете с най-близката районна администрация.