Вторник, 02 Юли 2024
           
Свят

Силна турбуленция рани 12 души при полет на Boeing

   
Силна турбуленция рани 12 души при полет на Boeing

Полет над Турция на авиокомпанията Qatar Airways рани 12 души след силна турболенция, преди да кацне по разписание в Дъблин в неделя. 

Според RTE News, цитирана от Bgonairq пътниците на полета са казали, че поне един член на екипажа е изхвърчал във въздуха, когато самолетът внезапно е загубил височина. Един от мъжете си спомня, че самолетът е падал няколко секунди, при което храна се е разлетяла из кабината, а други описват усещането за паника и страх в самолета.

Полет QR017 на Qatar Airways от Доха е бил посрещнат от пожарникари и спасители при пристигането си малко преди 13:00 ч. местно време, се казва в изявление на летището в Дъблин. Шестима пътници и шестима членове на екипажа съобщават за наранявания.

Един от пътниците разказва пред RTE News, че знакът за предпазен колан не е светнал, когато самолетът Boeing Co. 787 е попаднал в турбoленция. Някои от членовете на екипажа са с одраскани лица, а ръката на един човек е била в превръзка, каза една от пътничките. 

В изявление на Qatar Airways се казва, че пострадалите по време на полета получават медицинска помощ, а инцидентът е обект на вътрешно разследване.