Неделя, 16 Юни 2024
           
Новини

Терзиев иска да се създаде временна комисия в СОС за казуса с лифответе до Витоша

   
Терзиев иска да се създаде временна комисия в СОС за казуса с лифответе до Витоша

Нека да създадем временна комисия в Столичен общински съвет, която да се занимава с казуса относно неработещите лифтове, водещи до Витоша”. Това предложи кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев предложи в тази комисия да бъдат представени всички групи от СОС. “Нека да направим конкретен план, който да бъде подкрепен от всички,” предложи още Васил Терзиев.

ГЕРБ-СДС предложиха преустановяване на договора с “Витоша ски”, която стопанисва лифтовете, водещи до Витоша, фирмата да заплати неустойки по него и въпросът да бъде повдигнат пред Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ)

От ПП-ДБ-СС контрираха, казвайки, че договорът не защитава обществения интерес и ако въпросът бъде повдигнат в съда, то Столична община ще бъде вкарана в правен казус.От БСП предложиха идната седмица да се проведе извънредна транспортна комисия, на която да бъдат изслушани страни.

Столичният общински съвет (СОС) проведе извънредно заседание по повод изясняване на обстоятелствата в периода 2007-2024 г., довели до постоянното спиране на работата на всички въжени съоръжения, осигуряващи достъпа от София до Природен парк „Витоша“, се посочва в сайта на Столичната община.