Четвъртък, 04 Юли 2024
           
Новини

Гласуваха оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов

   
Гласуваха оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов

Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с "личен почетен знак - златен" и 1500 лева за "проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества".

 По негово искане, Димов напуска и съдебната система.

Преди гласуването той прочете обръщението му прокурорите, в което обяснява причината за оставката си.

"Причината е, че здравословното ми състояние се влоши много през последните месеци, главно заради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше гордост и удоволствие бъда ваш колега и част от съдебната система. Желая ви здраве, сила, и да продължите да се борите с несправедливостта", каза Димов.

Съдебните кадровици отложиха решението си дали да възстановят като следовател бившия член на Съдебния инспекторат Александър Мумджиев. Той се разследва за непристойни действия във Враца, а според районния прокурор на града поведението му от преди седмица в местен хотел е в противоречие с Етичния кодекс на магистрата и затова той не притежава качествата да изпълнява длъжността "следовател". Преди да вземат окончателното си решение, членовете на Прокурорската колегия ще изслушат Мумджиев.