Понеделник, 15 Юли 2024
           
Новини

Гласуваха оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов

   


Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с "личен почетен знак - златен" и 1500 лева за "проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества".

 По негово искане, Димов напуска и съдебната система.

Преди гласуването той прочете обръщението му прокурорите, в което обяснява причината за оставката си.

"Причината е, че здравословното ми състояние се влоши много през последните месеци, главно заради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше гордост и удоволствие бъда ваш колега и част от съдебната система. Желая ви здраве, сила, и да продължите да се борите с несправедливостта", каза Димов.

Съдебните кадровици отложиха решението си дали да възстановят като следовател бившия член на Съдебния инспекторат Александър Мумджиев. Той се разследва за непристойни действия във Враца, а според районния прокурор на града поведението му от преди седмица в местен хотел е в противоречие с Етичния кодекс на магистрата и затова той не притежава качествата да изпълнява длъжността "следовател". Преди да вземат окончателното си решение, членовете на Прокурорската колегия ще изслушат Мумджиев.